CATEVA MOTIVE SA IESI LA ALERGAT

 

Ai deschis articolul, deși deja îți spui că nu ai timp, că sub nici o formă nu te vei trezi cu jumătate de oră mai devreme decât de obicei, că tu oricum nu poți face asta… și câte și mai câte! Și totuși, dacă vrei să ai un somn mai bun, să te imunizezi și să te bine dispui, fă o tură de cartier, într-o plimbare mai alertă, dimineața când orașul abia se dezmorțește. Credeți-ne merită efortul!

Îți întărești imunitatea. Dacă nu te forțezi să alergi la maraton sau pe distanțe foarte lungi, te vei bucura de un sistem imunitar mai eficient. Prin urmare, te vei putea păzi de răceli, gripe și alte afecțiuni respiratorii.

Îți sporești calitatea somnului. Ai probleme cu somnul, cum ar fi insomnia? Te ajută să faci un sport în timpul zilei sau să alegi alergatul ca formă de a face mișcare. Nu numai că te va face să adormi mai ușor decât de obicei, ci vei și slăbi într-un timp mai scurt când ții regim.

Scapi de stările de tristețe și descurajare. Alergatul te ajută să lași în urmă supărările, să uiți de stările depresive. În general, un stil de viață activ te ajută să te menții în formă și mental, nu doar fizic. În timp ce alergi, ai puțin timp pentru tine, departe de toate și timp destul să găsești soluții la unele dintre problemele cu care te confrunți.

Previi osteoporoza și-ți întărești musculatura. Mișcarea crește densitatea oaselor din regiunea picioarelor, a spatelui, a șoldurilor. Spre deosebire de alte sporturi, alergatul nu face picioarele voluminoase.

Îți protejezi inima de boli. Alergatul este și un mod de a-ți proteja vasele de sânge, deoarece, în timp ce depui efort, ele se contractă și se dilată. În acest mod se menține și tensiunea arterială în limite normale.

Ti s-a intamplat sa fii intrebat cata miscare faci intr-o zi si sa nu stii sa raspunzi. Sau sa te plimbi cu bicicleta impreuna cu cel mic si, dupa o jumatate de ora, sa nu-ti mai simti picioarele. Sau sa vrei sa urci pe o poteca de munte in vacanta si, la nici jumatatea drumului, […]
octombrie 2018 Share
Oasele si tendoanele sunt afectate de stilul de viață haotic, avertizează medicii. Alimentaţia de tip fast-food, lipsa de mișcare și...
octombrie 2018 Share
Parca ai face si tu un pic de miscare. Munca la birou te-a „bucurat” cu niste dureri de spate si poate si cu cateva kilograme...
octombrie 2018 Share
Alergarea practicata timp de 30 sau 40 de minute pe zi, de cinci ori pe saptamana, poate contribui la scaderea ritmului de scurtare a telomerilor si...
octombrie 2018 Share
vezi mai multe

PRODUSE RECOMANDATE

FLEXIMOBIL®
AKTIV, CAPSULE

FLEXIMOBIL®
ARTICULATII, CAPSULE

FLEXIMOBIL®
MED, GEL EMULSIONAT

Reclame recente

DON’T GIVE UP
DON’T GIVE UP
Share This