NU NE PREA PLACE MERSUL PE JOS. TU CATI PASI FACI PE ZI?

Ne-am clasat pe locul 32 din 46 de țări, cu o medie de 4759 de paşi pe zi, clasamentul fiind condus de locuitorii din Hong Kong, cu 6880 de paşi, şi din China (6652 de paşi). Cei mai „leneşi” sunt locuitorii din Indonezia, cu 3513 paşi zilnic, şi Arabia Saudită, cu 3807 paşi.

Rezultatele fac parte dintr-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Stanford din California, care au analizat activitatea fizică a locuitorilor din peste 100 de ţări ale lumii, folosind datele furnizate de telefoanele mobile.

Circa trei sferturi dintre adulţii din ţările dezvoltate şi jumătate din adulţii din ţările în curs de dezvoltare posedă un smarphone, dispozitiv care poate înregistra numărul de paşi făcuţi. Cercetătorii au analizat 68 de milioane de înregistrări zilnice ale activităţii, pentru 717.527 de cetăţeni din 111 ţări, dar studiul s-a concentrat pe 46 de ţări, fiecare cu mai mult de 1.000 de participanţi.

Pe lângă numărul de paşi, cercetătorii au mai avut acces la vârsta, sexul, înălţimea şi greutatea participanţilor, iar în baza datelor au calculat un indice al inegalităţii activităţilor fizice, asemănător indicelui Gini, al inegalităţii veniturilor.

Datele corelate arată că ţările în care indicele activităţii fizice este mare sunt şi ţările care au un mare număr de obezi şi au evidenţiat o serie de particularităţi, cum ar faptul că în ţările unde există disparităţi mari în activitatea fizică, femeile sunt mai sedentare decât bărbaţii, iar obezitatea este mai răspândită printre acestea.

Pe plan global, cetăţeanul mediu face cam 5.000 de paşi zilnic. Un suedez face 5863 de paşi, un elveţian 5512, un italian 5296, un american 4774, un grec 4350 şi un brazilian 4289.

Cercetătorii vin cu propunerea de a face oraşele mai pietonale, a genera un mediu mai sigur şi mai îmbietor pentru mers.

Ti s-a intamplat sa fii intrebat cata miscare faci intr-o zi si sa nu stii sa raspunzi. Sau sa te plimbi cu bicicleta impreuna cu cel mic si, dupa o jumatate de ora, sa nu-ti mai simti picioarele. Sau sa vrei sa urci pe o poteca de munte in vacanta si, la nici jumatatea drumului, […]
octombrie 2018 Share
Oasele si tendoanele sunt afectate de stilul de viață haotic, avertizează medicii. Alimentaţia de tip fast-food, lipsa de mișcare și...
octombrie 2018 Share
Parca ai face si tu un pic de miscare. Munca la birou te-a „bucurat” cu niste dureri de spate si poate si cu cateva kilograme...
octombrie 2018 Share
Alergarea practicata timp de 30 sau 40 de minute pe zi, de cinci ori pe saptamana, poate contribui la scaderea ritmului de scurtare a telomerilor si...
octombrie 2018 Share
vezi mai multe

PRODUSE RECOMANDATE

FLEXIMOBIL®
AKTIV, CAPSULE

FLEXIMOBIL®
ARTICULATII, CAPSULE

FLEXIMOBIL®
MED, GEL EMULSIONAT

Reclame recente

DON’T GIVE UP
DON’T GIVE UP
Share This