STREATCHING

Set de 11 exerciții pentru trenul superior

Exerciţii de întoarcere a capului

Stai în picioare, cu genunchii ușor îndoiți și tălpile depărtate, la nivelul umerilor. Ține brațele lejer pe lângă corp. Rotește capul spre stânga. Revino apoi la poziția inițială. Repetă aceeași mișcare și spre dreapta. Pe tot parcursul exercițiului menține pivirea înainte și nu te grăbi. Repetă exercițiul de 10 ori.

Flexia laterală a gâtului

Stai în picioare, cu genunchii ușor îndoiți și tălpile depărtate, la nivelul umerilor. Ține brațele lejer pe lângă corp. Apleacă capul într-o parte cât de mult poți. Revino apoi la poziția inițială. Acum apleacă capul și în cealaltă parte. Poți crește perioada de menținere a poziției și intensitatea întinderii.
Repetă exercițiul de 10 ori.

Exerciţii pentru încheietura pumnului

Stai în picioare, cu genunchii ușor îndoiți și tălpile depărtate. Ține mâinile în fața abdomenului: degetele unei mâini ating palma celeilalte mâini. Apasă palmele una contra celeilalte. Astfel, degetele și încheietura mâinii vor fi ușor flexate. Repetă exercițiul de 10 ori alternând poziția palmelor.

Exerciţii de întindere prin îndoirea gâtului

Stai în picioare, cu genunchii ușor îndoiți și tălpile depărtate, la nivelul umerilor. Ține brațele lejer pe lângă corp. Pune o palmă pe cap și trage capul ușor într-o parte, cât de mult poți. Revino apoi la poziția inițială. Repetă aceeași mișcare și cu cealaltă mână. Pe tot parcursul exercițiului menține pivirea înainte. Repetă exercițiul
de 5 ori.

Exerciții pentru supraspinos

Stai în picioare, cu genunchii ușor îndoiți și tălpile depărtate. Întinde în față, drept, un braț și prinde-i cotul cu cealaltă mână. Trage brațul către umărul opus. Pe tot parcursul exercițiului, menține-ți privirea înainte. Repetă altenativ dreapta – stânga de 5 ori.

Exerciții de întindere a tricepsului

Stai în picioare, cu genunchii ușor îndoiți și tălpile depărtate, la nivelul umerilor. Ține brațele lejer pe lângă corp. Ridică un braț deasupra capului și sprijină palma (dacă este posibil) pe omoplat. Prinde cotul acestui braț cu mâna opusă. Trage de cot în jos și apoi ușor, în direcția brațului cu care ai prins cotul. Repetă altenativ dreapta – stânga de 5 ori.

Share This